ΤΖΑΒΑΧΑΡΛΑΛ ΝΕΧΡΟΥ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

nehru coverH Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ) δημοσίευσε ένα μικρό αφιέρωμα για τον Τζαβαχαρλάλ Νέχρου, τον πρώτο Πρωθυπουργό της Ανεξάρτητης Ινδίας. Η δημοσίευση έγινε με την ευκαιρία της πολιτιστικής εκδήλωσης  που συνδιοργάνωσε η ΕΛΙΝΕΠΑ με την Ινδική Πρεσβεία για τα Γενέθλια του Νέχρου στις 14 Νοεμβρίου 2005 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου  Αθηναίων.

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει:  

Χαιρετισμό από τα παιδιά της Ελλάδας στα παιδιά της Ινδίας από τον Ιάσονα Διαμαντή Μαθητή. (χαιρετισμός με την ευκαιρία της ημέρας του παιδιού που εορτάζεται στην Ινδία την ημέρα των γενεθλίων του Γκάντι).

Προσφώνηση από τον Δρ. Bhaskar Balakrishnan, Πρεσβευτή της Ινδίας στην Ελλάδα.

Τζαβαχαρλάλ Νέχρου, ο Αρχιτέκτονας της Σύγχρονης Ινδίας από τη Μαρίνα Βήχου, Δημοσιογράφο και Συγγραφέα. (Βιογραφικό σημείωμα με έμφαση στην πολιτική ιδεολογία του Νεχρού).

Η Συνάντηση του Νέχρου με το Πεπρωμένο από τον Δρ. Δημήτρη Βασιλειάδη, Ινδολόγο και Πρόεδρο της ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α. (Ο ρόλος του Νεχρού και του Γκάντι στην αναδιοργάνωση της Ινδίας κατά και μετά τον απελευθερωτικό αγώνα της Ινδίας). 

Νέχρου και η κίνηση των Αδεσμεύτων από τον Νικόλαο Βερνίκο, Ομότιμο Καθηγητή Ανθρώπινης Οικολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. (Ο ρόλος του Νεχρού στην παγκόσμια εξισορρόπηση δυνάμεων με την δημιουργία της κίνησης των αδεσμεύτων).

 

Εκδόσεις: Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης

Αθήνα 2005, ISBN: 960-87774-3-7

Σελίδες: 52. Τιμή 4 Ευρώ.