Εορτασμός της Ντιβάλι 2009

devali09Η μεγαλύτερη γιορτή της Ινδίας, η Ντιβάλι, εορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα φέτος στις 17 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο του Ρέντη. Εκατοντάδες Ινδοί και Πακιστανοί που εργάζονται στη χώρα μας, μαζεύτηκαν με τις οικογένειές τους και είχαν την ευκαιρία να συνεορτάσουν μέσα σε ένα πνεύμα φιλίας και ενότητας αυτή την μεγάλη γιορτή της αλλαγής του ινδικού έτους, του φωτός και της ευημερίας. Ανάμεσα τους παρευρέθηκαν και αρκετοί Έλληνες φίλοι της Ινδίας και του ινδικού πολιτισμού.

Εμπνευστές της επιτυχούς εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβυς της Ινδίας, Διλίπ Σινχά και ο Πρόεδρος της Ελληνοινδικής Πολιτιστικής Εταιρείας (GICWA), κ. Μάγκαρ Γκάντι, που εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπατριωτών του στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο γνωστός από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές  Πρόεδρος του Πακιστανικού Συνδέσμου, Syed Mohammed Jamil. Το μουσικό πρόγραμμα άρχισε με μπόλιγουντ χορούς και τραγούδια από την δίδα Babli  Shenaz, και ακολούθησε το εντυπωσιακό χορευτικό συγκρότημα από το Πατζάμπ, Rajbir Bhangda, ενώ τα πολύ όμορφα τραγούδια των πακιστανών τραγουδιστών Murad και Nasir σαγήνεψαν το κοινό.

Η Μαργαρίτα χόρεψε ινδικούς χορούς και ο Κώστας Καλαϊτζής τραγούδησε λατρευτικά τραγούδια της Ντιβάλι.

Μετά το πέρας του καλλιτεχνικού προγράμματος ακολούθησε δεξίωση με ινδικά εδέσματα. Ευχή όλων είναι αυτή η ενωτική γιορτή να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο και να συμπεριλάβει όλους όσους γιορτάζουν την Ντιβάλι μακριά από την πατρίδα τους.