Αποχαιρετιστήριο Δείπνο στον Πρέσβυ της Ινδίας Διλίπ Σίνχα

sinha herculesΗ Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης διοργάνωσε το ετήσιο Ινδικόδείπνο των μελών της την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 ώρα 21.00 στο ινδικό εστιατόριο «Ισκαντάρ» στον Άλιμο (Λεωφόρος Αμφιθέας 6 και Ποσειδώνος, τηλ. 210-9886474). Τιμώμενος καλεσμένος ήταν ο Πρέσβυς της Ινδίας Διλίπ Σίνχα και η σύζυγός του, που επρόκειτο να αναχωρήσουν σύντομα με μετάθεση στο Νέο Δελχί.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΝΕΠΑ, καθ. Δημ. Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον Πρέσβυ για το έργο του στη σύσφιξη των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων και του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα ανάγλυφο της κεφαλής του Ηρακλέους από το Μουσείο της Αγοράς. Η  επιλογή του αγάλματος έγινε καθότι ο Πρέσβυς κατάγετε από την Πάτνα και σύμφωνα με την ελληνική  παράδοση ιδρυτής της πόλης αυτής υπήρξε ο Ηρακλής που ταξίδευσε στην Ινδία την προ-ιστορική εποχή μετά τον Διόνυσο.

Ο Πρέσβυς ευχαρίστησε, με την σειρά του, λέγοντας ότι είχε την τιμή κατά την διάρκεια της θητείας του να διευθετήσειsinha tsagrinos  τα ταξίδια δύο Ελλήνων Πρωθυπουργών στην Ινδία γεγονός που αναδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Ελληνικής πολιτείας για την χώρα του. Στην ερώτηση τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην Ελλάδα απάντησε ότι δεν περίμενε να δει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για τον Ινδικό πολιτισμό γεγονός που επιδεικνύεται και σήμερα καθώς πολλά μέλη της ΕΛΙΝΕΠΑ αναγκάσθηκαν να παραχωρήσουν τις θέσεις τους, μιας και το εστιατόριο ήταν κατάμεστο και δεν υπήρχαν άδεια τραπέζια.

Κατά την διάρκεια του δείπνου πολλά μέλη της ΕΛΙΝΕΠΑ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν ιδιαιτέρως με τον Πρέσβυ για την εργασία τους και να του παράσχουν διάφορα αναμνηστικά δώρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το ποτήρι του Πυθαγόρα που πρόσφερε ο διακεκριμένος εκδότης και συγγραφέας Γιώργος Τσαγκρινός λέγοντας ότι το ποτήρι αυτό ξεχειλίζει από μόνο του όταν πάει να πιεί κανείς πέρα του δέοντος.

Γενική ήταν η αποδοχή όλων των μελών ότι ο κ. Διλίπ Σίνχα ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς Πρέσβυς που πέρασαν από την Ελλάδα και εξέφρασαν την ευχή να τον έχουν σύντομα πάλι κοντά τους ως φιλοξενούμενο επισκέπτη.

Φωτογραφίες:

1.  Ο Δ. Βασιλειάδης προσφέρει την προτομή του Ηρακλέους στον Πρέσβυ της Ινδίας κ. Διλίπ Σίνχα.

2. Ο Εκδότης Γιώργος Τσαγκρινός προσφέρει στον Πρέσβυ το ποτήρι του Πυθαγόρα.