ΙΝΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνα Σιώμου &  Δημήτριος Βασιλειάδης

film5


Αρχής γενομένης το 1997 η παραγωγή ινδικών ταινιών άρχισε δειλά-δειλά να κάνει τα πρώτα βήματά της και στην Ελλάδα. Μπορεί οι ινδικές ταινίες να ήταν γνωστές στους Έλληνες από την δεκαετία του 60 με τις κλασσικές ταινίες της Ναργκίς, αλλά ως τότε η ινδική κινηματογραφική βιομηχανία δεν είχε γυρίσει κάποια ταινία στη χώρα μας. Η αρχή όμως έγινε με το γύρισμα ενός τραγουδιού, του «Kissa Hum Likhenge» για την ρομαντική ταινία του Μπόλλυγουντ, «Doli Saja Ke Rakhna» που παίχτηκε στην Ινδία το επόμενο έτος. Οι κορυφαίοι ηθοποιοί του ινδικού σινεμά, Akshaye Khanna and Jyothika Saravanan, που ήρθαν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ του τραγουδιού,  έσπασαν το ρόδι κι έκτοτε αρκετές ταινίες του Μπόλλυγουντ αλλά και του Ταμίλ και Τέλουγκου σινεμά έκαναν γυρίσματα σε όμορφες γωνιές της χώρας μας. 

Οι ταινίες αυτές καθώς και οι ελληνικές τοποθεσίες που επιλέχθηκαν για τα γυρίσματα και βιντεοκλίπ παρουσιάζονται στις επόμενες σελίδες παρακάτω.

Ευχόμαστε στο εγγύς μέλλον να γυριστούν κι άλλες ταινίες εδώ για να ενωθούν ξανά νοερά για λίγο η Ελλάδα κι η Ινδία, δυο χώρες τόσο μακρινές η μία από την άλλη, μα τόσο κοντινές σε πολιτισμό, συναισθήματα και χρώματα.

Σχετικά άρθρα: