Μελέτη ιερών σανσκριτικών κειμένων

saraswatiΗ σειρά αυτή εστιάζεται στη μελέτη σανσκριτικών ύμνων (μάντρας) και επιλεγμένων ιερών κειμένων από τις ινδικές φιλοσοφικές παραδόσεις και περιλαμβάνει κατά λέξη μετάφραση και ερμηνεία των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων που συναντούνται.  Τα μαθήματα γίνονται με την καθοδήγηση του ινδολόγου καθηγητή Δρ Δημήτρη Βασιλειάδη και απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους μαθητές της σανσκριτικής γλώσσας.

Πρόγραμμα:

Κέντρο Ινδικών και Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών: Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, ώρα 13.00-15.00, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Β Τάξης σανσκριτικών. Τα μαθήματα  μπορούν να  τα παρακολουθήσουν ξεχωριστά και όσοι μαθητές  δεν μπορούν να συμμετέχουν στα εβδομαδιαία μαθήματα.

Κέντρο Ashtanga Yoga Thessaloniki: Η μελέτη ξεκινά 2 ώρες πριν από τη διάλεξη της σειράς  Εισαγωγή στη Φιλοσοφία της Γιόγκα που διοργανώνεται κατά τακτά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη.  Το μάθημα διαρκεί δύο ώρες και μπορούν να το παρακολουθήσουν οι σπουδαστές και οι φίλοι της σανσκριτικής γλώσσας ανεξάρτητα από το μάθημα της φιλοσοφίας που ακολουθεί. Έναρξη μαθημάτων, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 1017, ώρα 16.00-18.00.


Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 30-6977874652 ή στείλτε e-mail  στο indohellenic@gmail.com