Αφιέρωμα στον Τάρακ Μέχτα

TARAKMEHTAΗ λογοτεχνία του Γκουτζαράτ έχασε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της, τον θεατρικό συγγραφέα και ευθυμογράφο Tarak Mehta, ο οποίος απεβίωσε την 1η Μαρτίου 2017 σε ηλικία 87 ετών μετά από μακρά ασθένεια. Σύμφωνα με την επιθυμία του, η οικογένειά του δώρισε τα όργανα του σώματός του για ιατρικές έρευνες.

Το  2015, o Τάρακ Μέχτα τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ινδίας Pranab Mukerjee με το Padma Shri, το τέταρτο  μεγαλύτερο βραβείο της Ινδίας, για τη μακρόχρονη προσφορά του στα γράμματα και τη λογοτεχνία του Γκουτζαράτ. Έγραψε περισσότερα από 80 βιβλία, ενώ απέκτησε τεράστια δημοτικότητα μέσα από τη στήλη του Duniya Ne Undha Chasma με την οποία σατίριζε την σύγχρονη ινδική κοινωνία στα γκουτζαράτι.

Το κανάλι SAB TV, βασισμένο στη σατιρική στήλη του και στο βιβλίο του Ooltah Chashmah ‘Τα Ανάποδα Γυαλιά’, ξεκίνησε την τηλεοπτική σειρά Τaarak Mehta Ka Ooltah Chashmah με την οποία τον κατέστησε ιδιαίτερα αγαπητό σε ολόκληρη την Ινδία.

Η ΕΛΙΝΕΠΑ εκφράζει μέσα από τη στήλη αυτή τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος συγγραφέα και στον λογοτεχνικό κόσμο του Γκουτζαράτ για τη μεγάλη απώλειά τους.

Μερικά από τα πλέον γνωστά έργα του  Τάρακ Μέχτα είναι:

Duniya ne Oondha Chashmah

Aa Duniya Panjarapole

Action Replay ½

Albelun America Vanthelun America

Champaklal Tapuni Jugalbandhi

Betaj Batali Baj Popatlal Taraj

Taarak Mehta Ka Ooltah Chashmah