Ετήσιο Ινδικό Δείπνο της ΕΛΙΝΕΠΑ 2017

ambassador-vassiliades2

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΝΕΠΑ Δρ Δημήτριος Βασιλειάδης προσφέρει το άγαλμα της θεάς Αθηνάς
στην Πρέσβειρα της Ινδίας κα Murugesan Manimekalai κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Ινδικού Δείπνου της ΕΛΙΝΕΠΑ.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Χόλι, η Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης διοργάνωσε το ετήσιο ινδικό δείπνο της, την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 20.00 στο εστιατόριο  Indian Haveli στην Αθήνα.

Η τιμώμενη καλεσμένη, Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα κα Murugesan Manimekalai, έντονα συγκινημένη από την αγάπη των Ελλήνων για τον ινδικό πολιτισμό,  απηύθυνε ένα θερμό χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους τονίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη που θρέφει προς την Ελλάδα και την ιστορία της, την οποία σπούδασε κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στην Ινδία.

Στο δείπνο παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γραμματέας της Ινδικής Πρεσβείας κ. Navin Mogan, ο Πρόεδρος του Greek-India Association for Culture and Welfare Mr. Maghar Gandhi, η διακεκριμένη φωτογράφος κα Δήμητρα Στασινοπούλου που πρόσφερε μερικά από τα φωτογραφικά άλμπουμ της, καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων, δικαστές και νομικοί, επιχειρηματίες, δάσκαλοι της γιόγκα, μουσικοί, μαθητές των ινδικών γλωσσών, φιλοσοφίας και πολιτισμού καθώς και άλλοι φίλοι της Ινδίας.

Δυστυχώς λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε θέσεις για όλους όσους ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή μας. Για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, η ΕΛΙΝΕΠΑ  προτίθεται να διοργανώσει ένα δεύτερο ινδικό δείπνο σύντομα.


Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε

Σανσκριτικούς ύμνους με τη Βούλα Μπόλου και την Τίνα Ζυμαράκη

Η Τίνα και η Βούλα είναι δασκάλες της γιόγκα και εκπαιδεύτριες δασκάλων, δεινές μαθήτριες των σανσκριτικών και της ινδικής φιλοσοφίας και λάτρεις των βεδικών ψαλμών, με έμφαση στην ορθή προφορά, άρθρωση και ρυθμό.  Πριν από το δείπνο απάγγελαν έναν ύμνο  προς τον Γκανέσα, τον μετακινητή των εμποδίων (gaṇapati prārthanā), και συνέχισαν με βεδικούς ύμνους από την Taittirīya Upaniṣad,  ολοκληρώνοντας με μία στροφή από την Bhagavad Gītā, 4.24, η οποία αναφέρεται στην τροφή ως θεία προσφορά από το θείο προς το θείο.


Ινδικά Τραγούδια με τον Κώστα Καλαϊτζή


και Χορευτικό πρόγραμμα με τη δασκάλα ινδικών χορών Χριστίνα Μαρκοπούλου, ιδρύτρια του κέντρου “Baraka – Ο Δρόμος του Χορού

Όπως συνηθίζεται στην Ινδία, στην αρχή του προγράμματος η ομάδα της Χριστίνας Μαρκοπούλου χόρεψε pushpanjali, ένα κομμάτι εισαγωγικό με προσφορά λουλουδιών στον υπέρτατο δάσκαλο του χορού, τον Ναταράτζα Σίβα. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα άλλο κομμάτι αφιερωμένο στον Σίβα με χορογραφία της Rukmini Devi. Πρόκειται για μια καθεαυτή σύνθεση που περιλαμβάνει ρυθμικό χορό καθώς και abhinaya έκφραση.


Το μενού ήταν καθαρά φυτοφαγικό από την πλούσια ινδική κουζίνα


menu-dinner-holi


Μετά από το δείπνο ακολούθησε λαχειοφόρος κλήρωση με πλούσια δώρα από τους χορηγούς μας


elinepa


eonios-iniochos


indian-haveli


pieria=eratini


shakti-yoga-studio