Παρουσίαση του μουσικού άλμπουμ των ΙΧΩΡ

ihor-cd«Η μουσική αντικαθιστά τη χαμένη μαγική αίσθηση του κόσμου.
Είναι ύστατη προσπάθεια για την έκσταση και λειτουργεί ως τελετουργία, κάθαρση.» Δημήτρης Ρουμελιώτης


Το μουσικό συγκρότημα ΙΧΩΡ παρουσιάζει το πρώτο του μουσικό άλμπουμ με τίτλο, «Δημήτρης Ρουμελιώτης – ΙΧΩΡ» το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 ώρες 21:00-23:00 στο Underflow Record Store & Art Gallery (Καλλιρόης 39, Αθήνα, τηλ. 21 1403 9926) με ελεύθερη είσοδο.

Το μουσικό άλμπουμ περιλαμβάνει έξι οργανικές συνθέσεις του Δημήτρη Ρουμελιώτη με μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου και στίχους του Δημήτρη Ρουμελιώτη, σε μια σπάνια συνεύρεση της ινδικής και ευρωπαϊκής μουσικής.

ΙΧΩΡ, το συγκρότημα που ίδρυσε ο Δ. Ρουμελιώτης  το καλοκαίρι του 1999, σημαίνει το «αίμα» των αρχαίων θεών, η ζωογόνος δύναμή τους. Και όπως λέει ο δημιουργός τους «η ινδική μουσική, πανάρχαια και εμπλουτισμένη από τις μελωδίες τόσων μεγάλων συνθετών και μουσικών, μοιάζει με τον «ιχώρα» της παγκόσμιας μουσικής».

Στο μουσικό άλμπουμ των ΙΧΩΡ, εκτός από τον Δημήτρη Ρουμελιώτη στο σιτάρ παίζουν οι μουσικοί: Satnam Ghai – τάμπλα, Ορέστης Ζαφειρόπουλος – τσέλο, Leonardo Zada – ghatam, Δανάη Ρουμελιώτη – βιολί, και Λυδία Ρουμελιώτη – κανονάκι.


roumeliotis

Πριν κυκλοφορήσει το μουσικό άλμπουμ, ο Δημήτρης Ρουμελιώτης, που σπούδασε σιτάρ στo Βαρανάσι της Ινδίας με τον Rabindra Goswami, έδωσε μια συνέντευξη για το έργο του και την ινδική μουσική στον Σπύρο Χυτήρη για την ΕΡΤ Κέρκυρας, την οποία μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη ΕΔΩ.