Οι Damaru στην 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας

damaru

Οι Damaru (το τύμπανο του Σίβα) σε μια παλιότερη εκδήλωση: Ο Αλέξανδρος – bansuri, ο Στέργιος – τραγούδι και κιθάρα, η Ξένια – τραγούδι και ινδικό αρμόνιο, η Χριστίνα – τραγούδι, και ο Ιωακείμ – djembe και mritanga.


5-poliglossiaΗ μουσική μπάντα Damaru, που ιδρύθηκε το 2015 από τον Στέργιο Κατσιώλα (Satyaprem) και  την Ξένια Βάττη (Shambhuroopa) στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχει στην 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις  26 μέχρι τις 28 Μαΐου στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι Damaru προσκαλούν όλους τους φίλους των κίρταν και των σανσκριτικών να έρθουν να τους ακούσουν αλλά και να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή τους που θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Μαΐου ώρα 18:00, καθώς όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, «Το kirtan είναι για όλους. Δεν υπάρχουν masters στο kirtan, δεν υπάρχουν ειδικοί, ούτε δάσκαλοι, ούτε προχωρημένοι μαθητές, ούτε αρχάριοι. Η ίδια η πρακτική είναι ο δάσκαλος που μας οδηγεί στον εαυτό μας.»

Στις 20:00, μετά από την παρουσίαση των Damaru,   θα γίνει  παρουσίαση ενός εργαστηρίου   ευαισθητοποίησης για την εθνική γλώσσα της Ινδίας από την καθηγήτρια των χίντι κα Φρόσω Βυζοβίτου.

Η Γιορτή της Πολυγλωσσίας διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια βίου Μάθησης, τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.).


Επισκεφτείτε την σελίδα των Damaru στο Facebook