Εορτασμός της 3ης Διεθνούς Ημέρας της Γιόγκα στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ

international yoga dayΗ 21η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών της 11ης Δεκεμβρίου 2014. Ο Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Alvaro Mendonca Ε Moura (Πορτογαλία) χαιρέτισε την απόφαση εξ ονόματος του Προέδρου κ. Sam Kutesa (Ουγκάντα),  τονίζοντας την ένθερμη υποστήριξη που βρήκε η εισήγηση του Πρωθυπουργού της Ινδίας κ. Narendra Modi από περισσότερες από 170 αντιπροσωπίες κρατών, κάτι που καταδεικνύει ότι τα  οφέλη της γιόγκα έχουν γίνει αποδεκτά από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. (Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ) Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας της Γιόγκα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου 2015 σε περισσότερες από 150 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και έκτοτε έχει καθιερωθεί ως ένα ετήσιο παγκόσμιο γεγονός.

Δείτε το Πρωτόκολλο της Γιόγκα (pdf και βίντεο) που εκδόθηκε για την 3η Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα από το Ινδικό Υπουργείο Ayush  EΔΩ.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο κύριος εορτασμός στην Αθήνα θα λάβει χώρα την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 από τις 12:00 έως τις 8:30 μ.μ. στο Άλσος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια της Ανοιχτής Ημέρας Γιόγκα που διοργανώνει ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας και το «LIght of Yoga»  με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης και της  Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού θα παρουσιαστούν 36 δωρεάν εργαστήρια/μαθήματα και ομιλίες από όλα τα συστήματα της γιόγκα με δωρεάν είσοδο για το κοινό.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των άλλων, εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, εγκύους και άτομα μέσης ηλικίας. Επιπλέον, θα υπάρξει εκθεσιακός χώρος 30 περιπτέρων με προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τη γιόγκα, υγεία και ευεξία.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί με ομιλίες της Πρέσβειρας της Ινδίας κας Murugesan Manimekalai και εμπειρογνωμόνων της γιόγκα από την Ινδία και την Ελλάδα μεταξύ 18:30 – 19:30. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση ενώ ινδικά σνακ θα σερβιριστούν στο τέλος.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες στο www.yogaportal.gr


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3rd-iyd-thessaloniki

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα στην Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στην παραλιακή εξέδρα «πρώην Φεγγάρι», μπροστά από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει 8 σχολές της γιόγκα στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, και προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ολοήμερη υπαίθρια εκδήλωση να φορέσουν άνετα ρούχα και να έρθουν φέρνοντας το στρωματάκι τους, αντιηλιακό γιατί ο ήλιος αργεί να δύσει, και νεράκι ή κάποιο άλλο δροσιστικό ρόφημα ώστε να απολαύσουν τη γιόγκα με την αύρα της θάλασσας αλλά και υπό σκιάν.

Το πρόγραμμα που ξεκινά το πρωί στις 9:00 περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα γιόγκα και τελειώνει το βράδυ στις 10:30 με κίρταν (γιόγκικα τραγούδια) και διαλογισμό.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα θα συνεορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα και την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής στις 21 Ιουνίου ώρα 7:30 μ.μ. με γιογκικά τραγούδια Κίρταν  και θιβετανικά singing bowls.