5ο Φεστιβάλ Μπόλλιγουντ και Πολυπολιτισμικών Χορών

Kalaintzis-5fb

Ο Μουσικός εκπρόσωπος της ΕΛΙΝΕΠΑ Κώστας Καλαιτζής απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του Φεστιβάλ

στο θέατρο Δόρα Στράτου


Tο «Φεστιβάλ Μπόλλιγουντ και Πολυπολιτισμικών Χορών» μετά από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έχει πλέον καθιερωθεί σαν ένας μόνιμος θεσμός στα καλλιτεχνικά δρόμενα της Αθήνας. Το 5ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου 2017 στο ιστορικό Θέατρο «Δόρα Στράτου», στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου. 

Το «Φεστιβάλ Μπόλλυγουντ και Πολυπολιτισμικών Χορών» τελεί υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO) και διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και  την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ).  

Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν για τρεις  ημέρες μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, γεμάτες από γοητεία, μουσική, χορό και απέραντη αισθητική.

Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, όπου ποικίλοι πολιτισμοί συναντήθηκαν και ζυμώθηκαν στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων. Από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια Αφρική και τη Λεκάνη της Μεσογείου, μεγάλοι πολιτισμοί ήρθαν σε στενή επαφή, ανταλλάσσοντας πληθώρα χαρακτηριστικών που αφορούν κυρίως στην κουλτούρα και τις Τέχνες. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα αυτά γνωρίσματα με έμφαση στην Τέχνη του Χορού και της Μουσικής, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τη μαγεία και την ομορφιά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ συμμετείχαν χορευτές, μουσικοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα, την Ινδία και άλλες χώρες. Ανάμεσά τους, η ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, η  Ινδή δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος Dr Tina Tambe, η Prasanti Jena με ρίζες στον παραδοσιακό ινδικό (Odissi) αλλά και τον μοντέρνο χορό Bollywood, η Anna Kuharenko, o Sumon Rudra, o Φιλανδός χορευτής και δάσκαλος Daniel Paul, η Κλεονίκη Καραχάλιου, η Ελισάβετ Δακουτρού, η Καλυψώ, η Μαρία Τράκα, η Ειρήνη Γεωργίου κ.ά.

3-seminars

Επιπλέον “ελαβαν χώρα 13 σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων σχετικές με τεχνικές και χορογραφίες: Bollywoodκλασικούς ινδικούς χορούς (Kathak, Bharata Natyam, Odissi), Bellydance, Tribal Fusion, Drum Solo και Iraqi (Oriental Dance), Tahitian Dances, Ελληνικούς Χορούς και άλλα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και Bollywood Dance Master Training του προγράμματος «Γίνε πιστοποιημένος Δάσκαλος Bollywood Dance».

Το Φεστιβάλ, φιλοξένησε και τον «4ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood» στην Ελλάδα που διοργανώνει το “Oriental Expression Awards”. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θεάτρου, το Σάββατο 8 Ιουλίου, ενώπιον οχταμελούς κριτικής επιτροπής και ήταν χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το Ερασιτεχνικό και το Επαγγελματικό και σε δύο κατηγορίες (Ατομικό και Ομαδικό). Οι νικητές τιμήθηκαν με μετάλλια και δώρα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ, το διαγωνισμό, τα σεμινάρια και τα  εισιτήρια, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.bollywoodfestival.gr 


Δείτε το Promo Video