Ελληνική και Κυπριακή συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ινδία

invisible

Η βραβευμένη δραματική ταινία του Δημήτρη Αθανίτη «Αόρατος» (2015) θα προβληθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 ώρα 16:30 στο Νέο Δελχί (Siriform auditorium Complex, Audi 2, August Kranti Marg, Khel Gaon). H προβολή γίνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Νέο Δελχί από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου 2017 και στη συνέχεια σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ινδίας (Chennai, Coimbatore, Goa, Kolkata Mumbai, Puducherry, Pune, and Ranchi).

Σε μια καθοριστική για την καριέρα του απόδοση, ο Γιάννης Στανκόγλου υποδύεται τον Άρη – ένα 38-χρονο εργαζόμενο σε εργοστάσιο που απολύθηκε χωρίς προειδοποίηση. Είναι σοκαρισμένος από αυτό το γεγονός και κάθε προσπάθεια για την επαναπρόσληψή του   αποτυγχάνει. Μέσα στη δυστυχία του, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνης με τα ίδια του τα χέρια, αλλά ακόμη και αυτά τα σχέδια του ματαιώνονται όταν αναλαμβάνει την επιμέλεια του εξάχρονου γιού του.

Σενάριο: Δημήτρης Αθανίτης & Γιώργος Μακρής
Παραγωγή: Δημήτρης Αθανίτης & Πάνος Παπαδόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Χρίστος Μπενέτσης, Μενέλαος Χαζαράκης, Κόρα Καρβούνη

Πληροφορίες 

Δείτε το τρέιλερ


family memberΣτο ευρωπαϊκό φεστιβάλ συμμετέχει και η βραβευμένη κυπριακή ταινία «Μέλος Οικογένειας» (2015) του Μαρίνου Καρτίκκη, η οποία θα προβληθεί στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 10 Ιουνίου, ώρα 18:45.

Η ταινία αναφέρεται σε δύο ενήλικες, τον Γιώργος και τη Σοφία, που προσπαθούν σκληρά να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και τις ανάγκες των δύο παιδιών τους. Τους βοηθάει και  ο παππούς με τη σύνταξή του, καθώς η οικογενειακή επιχείρηση, ένα μικρό παντοπωλείο, δεν τους παρέχει επαρκές εισόδημα. Όταν ξαφνικά ο παππούς πεθαίνει στον ύπνο του, αποφασίζουν να το κρατήσουν μυστικό όσο μπορούν, ώστε να συνεχίσουν να παίρνουν τα χρήματα από τη σύνταξή του. Αλλά τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα όταν υπάλληλοι από το τμήμα κοινωνικής ασφάλισης αρχίζουν να αναζητούν τον παππού.

Πληροφορίες

Δείτε το τρέιλερ