Το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Shrustii στο 25o Διεθνές Φολκορικό Φεστιβάλ CIOFF – Πυρσού Νάουσας

India_Naousa


Από 5 έως 9 Ιουλίου 2017 στη Νάουσα.

Το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Shrustii θα συμμετάσχει στο 25ο Διεθνές Φολκορικό Φεστιβάλ  CIOFF – Πυρσού Νάουσας παρουσιάζοντας τους παραδοσιακούς χορούς  “bhangra” και “giddha» από το Πατζάμπ της Ινδίας στο φιλόμουσο και φιλότεχνο κοινό της Ημαθίας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Shrustii είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005. Σκοπός του είναι η διαφύλαξη, καλλιέργεια και προώθηση του Ινδικού λαϊκού πολιτισμού, που καθορίζεται από την μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών χορών, μουσικής, τραγουδιών και πολιτιστικών προτύπων όπως προκύπτουν από κοινωνικό-οικονομικές γεωγραφικές και φυλετικές διαφορές και κάνουν την Ινδική κουλτούρα μοναδική. Ο σύλλογος εκπροσωπεί την ινδική πολιτιστική ταυτότητα με εκπληκτικούς χορούς, τραγούδια, παραδοσιακή μουσική και λαμπερά πολύχρωμα κοστούμια. Συμμετείχε σε πολλά μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως του Zacopane στην Πολωνία, του Βurgum στην Ολλανδία, του Agrigento στην Ιταλία, του Ροβανιέμι στη Φιλανδία, στη Μάλτα, την Εσθονία, την Ουγγαρία και αλλού.

Το Διεθνές Φολκορικό Φεστιβάλ  CIOFF – Πυρσού Νάουσας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυρσός Ημαθίας, από το 1989,  και είναι ένα από τα 250 περίπου Φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε 70 χώρες του κόσμου και λειτουργούν με βάση τους κανονισμούς  του Διεθνούς Συμβούλιου Οργάνωσης Λαϊκών Φεστιβάλ και Λαϊκών Τεχνών (CIOFF). Μέσα στους σκοπούς του περιλαμβάνει τη διαφύλαξη της λαικής παράδοσης, τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη βελτίωση της ποιότητας των Διεθνών Φολκλορικών Φεστιβάλ, την ανάπτυξη των διεθνών αναταλλαγών και τέλος την ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα στους λαούς του κόσμου.