Προοπτικές επέκτασης του ινδικού τουρισμού στην Ελλάδα

chalte-chalte1


H Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ) σύναψε αποκλειστική συμφωνία με ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία εξερχόμενου τουρισμού του Νέου Δελχί, για την προώθηση Ινδών τουριστών σε τουριστικά θέρετρα και ιστορικές τοποθεσίες της Ελλάδας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διαφήμιση τουριστικών πακέτων για διακοπές στην Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας του ινδικού τουριστικού γραφείου, την προβολή της Ελλάδας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και μεγάλες εταιρίες που διοργανώνουν την ετήσια εκδρομή τους στην Ευρώπη, καθώς και τη διοργάνωση γάμων κ.ά. εκδηλώσεων  σε μαγευτικές τοποθεσίες της Ελλάδας.

Η ΕΛΙΝΕΠΑ, από την πλευρά της, έχει την υποχρέωση να παράσχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τουριστικά προγράμματα μέσω των μελών της,  να διαπραγματεύεται με τους αερομεταφορείς που συνδέουν την Ινδία με ελληνικά αεροδρόμια για την επίτευξη καλύτερων τιμών, τεχνική υποστήριξη για τη διοργάνωση γάμων και για τα γυρίσματα ινδικών κινηματογραφικών ταινιών, καθώς και νομικές υπηρεσίες και ασφάλιση στους Ινδούς επισκέπτες οποτεδήποτε και αν αυτή χρειαστεί.

Με την συμφωνία αυτή, η ΕΛΙΝΕΠΑ αποβλέπει να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Ινδία, διευρύνοντας σταδιακά τη συνεργασία και με άλλα τουριστικά γραφεία μεγάλων πόλεων της  Ινδίας που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να προσθέσουν την Ελλάδα στους τουριστικούς τους προορισμούς.