Εορτασμός της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ινδίας στην Αθήνα

indian-embassy-tricolour


Το κτίριο της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα φωταγωγήθηκε το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2017 με τα χρώματα της ινδικής σημαίας σηματοδοτώντας την 71η επέτειο της Ανεξαρτησίας της χώρας από τον βρετανικό ζυγό.  Ο εορτασμός της Ημέρας της Ανεξαρτησίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την έπαρση της σημαίας στο προαύλιο της Πρεσβείας. Ακολούθησε ανάγνωση μηνύματος του Προέδρου της Ινδίας Σρι Ραμ Ναθ Κοβίντ, χαιρετισμός από την Πρέσβειρα κα Μουρουγκέσαν Μανιμεκαλάι και προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν εκτός από το προσωπικό της Ινδικής Πρεσβείας, μέλη της ινδικής κοινότητας στην Αθήνα και εκπρόσωποι ελληνο-ινδικών οργανώσεων. Την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ) εκπροσώπησε ο μουσικός Κώστας Καλαϊτζής ο οποίος τραγούδησε πατριωτικά τραγούδια από τον αγώνα της ανεξαρτησίας εμψυχώνοντας το κοινό.

Ο εορτασμός έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα όπου έπαιξε μπανσουρί (ινδική φλογέρα) ο Γιώργος Μητσικάρης και μοιράστηκαν ινδικά εδέσματα.

Διαβάστε περισσότερα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας ΕΔΩ

Φωτογραφίες από την εκδήλωση


ambassador-iid-2017

kostas-kalaitzis-independence-day-2017-2

iid-2017-1 giorgos-mitsikaris-independence-day-2017