Αποχαιρετισμός στην Πρέσβειρα κα. Μουρουγκέσαν Μανιμεκαλάι

farewell-manimekalai

Η κα Μουρουγκέσαν Μανιμεκαλάι ολοκλήρωσε τη σύντομη διετή της υπηρεσία ως Πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα και επιστρέφει στην πατρίδα της μετά από τη συνταξιοδότησή της στα τέλη Αυγούστου 2017. Με την ευκαιρία της επικείμενης αναχώρησής της, ο Πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας της Ινδίας κ. Ραμ Βέρμα και η σύζυγός του κα Καμλές Βέρμα διοργάνωσαν ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο στην οικία τους στο οποίο παρευρέθηκαν μέλη της ινδικής κοινότητα στην Αθήνα, ενώ την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ) εκπροσώπησαν ο μουσικός Κώστας Καλαϊτζής και η καλλιτέχνης Μαριλένα Σαπουντζή.

Η κα Μανιμεκαλάι υπήρξε η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως Πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προβολή του ινδικού πολιτισμού στην Ελλάδα. Υποστήριξε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε η Ινδική Πρεσβεία με την ΕΛΙΝΕΠΑ για τις μεγάλες προσωπικότητες της σύγχρονης Ινδίας, όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Ραβιντρανάθ Ταγκόρ, ο Δρ Βιμράο Αμπέντκαρ καθώς και το Σύνταγμα της Ινδίας.

Η κα Μανιμεκαλάι εκπροσώπησε την Ινδία στο Πρώτο Διεθνές Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που διοργάνωσε το ΥΠΕΞ, ενώ συμμετείχε και σε πλήθος άλλων ελληνο-ινδικών πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων όπως η διοργάνωση της Διεθνούς Ημέρας της Γιόγκα, το Φεστιβάλ Μπόλλιγουντ και Διαπολιτιστικών χορών, κ.ά.

Στον οικονομικό τομέα, τα μεγαλύτερα γεγονότα που σημάδεψαν τη θητεία της ήταν η υπογραφή της συμφωνίας για την άμεση αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Ινδία, η ελληνο-ινδική συνεργασία για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου και η επιλογή της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2019.

Η παρουσία της κα Μανιμεκαλάι στην Ελλάδα υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή και η πολύτιμη εργασία της και η υποστήριξή της συνέβαλαν στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της Ινδίας, σχέσεις που επιθυμούμε να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω. Στην αποχωρούσα Πρέσβειρα, ο Πρόεδρος Δρ Δημήτριος Βασιλειάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΙΝΕΠΑ εύχονται καλή υγεία, μακροζωία και προσωπική ευτυχία.