Διάλεξη του καθ. A. Rajendran στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών

rajendran-geoponiki

Φωτογραφία (από αριστερά): Καθ. A. Rajendran, Καθ. Δημήτρης Βασιλειάδης, Καθ. Γεώργιος Ζέρβας, και Δρ Νατάσα Καραμπάτσου


aloe-vera-lecture6Η Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ), το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΙΚΕ «Ελληνική Βιολογική Καλλιέργεια Αλόης και Βοτάνων» διοργάνωσαν μια ανοικτή ομιλία με προβολή διαφανειών του διακεκριμένου Ινδού καθηγητή A. Rajendran, M.Sc., P.hD., F.I.C., F.R.H.S., C.Chem, Μέλους του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Saveetha, Chennai, Ινδία, με θέμα:

«Η καλλιέργεια της Aloe Vera και οι εφαρμογές χρησιμοποίησής της στη φαρμακευτική και την παραγωγή λιπάσματος και ζωοτροφής»

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 14:00-16:00

Στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, (Ιερά Οδός 86, Αθήνα).

Προλόγισαν ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής κ. Γεώργιος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της ΕΛΙΝΕΠΑ Δρ Δημήτρης Βασιλειάδης, και ο εκτελών χρέη Πρέσβη και Πρώτος Γραμματέας της Ινδικής Πρεσβείας κ. Gopal Ram. Ο Πρόεδρος του ΙΚΕ ΕΒΚΑΒ κ. Μανώλης Μανώλας έκανε μια σύντομη εισαγωγή για την καλλιέργεια της Αλόης στην Ελλάδα και η Δρ Νατάσα Καραμπάτσου βοήθησε στη μετάφραση. Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους καθηγητές και φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής καθώς και από ενδιαφερόμενους καλλιεργητές που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Η πρόσκληση του καθ.  A. Rajendran και η ομιλία του στην Αθήνα αποτέλεσε συνέχεια της προσπάθειας για τη βελτιστοποίηση της οικολογικής καλλιέργειας και τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων αλόης στην Ελλάδα, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με την επίσκεψη του Προέδρου της ΕΛΙΝΕΠΑ Δρ Δημήτρη Βασιλειάδη και του Προέδρου του ΙΚΕ ΕΒΚΑΒ κ. Μανώλη Μανώλα σε ερευνητικά κέντρα, βιολογικές εγκαταστάσεις και μονάδες επεξεργασίας αλόης στην Πολιτεία Ταμίλ Ναντού της Νότιας Ινδίας.