Ινδία και ο περσικός μου κήπος

ΒΑΡΒΑΡΑ-ΡΙΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ

ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΗΠΟΣ
ISBN: 978-960-9568-43-2 ● σχήμα 14×21 εκ. ●
σελίδες 204 ● εκδόσεις:  Καλλιγράφος, Μάρτιος 2016

«…Ανέπνευσα την Ινδία μιας άλλης εποχής…
μια συμφωνία από γαλάζια διαμάντια, βαθύχρωμα ζαφείρια
και ρουμπίνια στο χρώμα του αίματος του περιστεριού,
ροζ μαργαριτάρια και βαθυπράσινα σμαράγδια,
τα περισσότερα δεμένα με χρυσό…
… σαν τα παραμύθια με τις Χίλιες και μία Νύχτες»

ΙΝΔΙΑ και ο περσικός μου κήπος εξώφυλλο (1)Πετράδι στο Στέμμα της Αγγλίας τον 19ο αιώνα, σήμερα η Ινδία απλώνει τη λάμψη της πετράδι στην Υδρόγειο: με πανδαισία τοπίων, χρωμάτων κι έργων Τέχνης, ψηφιδωτό ιδεών και προσώπων που φέρουν τη σφραγίδα προαιώνιας σοφίας. Τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό στον ινδικό κόσμο, ορίζουν –μέσα απ’ την εναλλαγή των αντιθέσεών τους– μιαν άλλη τάξη πραγμάτων, ανατρεπτική και γοητευτική στη ματιά του ταξιδιώτη.

Η Bαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Deree College με ειδίκευση στις Δημόσιες Σχέσεις. Δραστηριοποιήθηκε στον ξενοδοχειακό τομέα για δέκα χρόνια. Με την έκδοση του πρώτου μυθιστορήματός της, διέκοψε την επαγγελματική σταδιοδρομία της και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Παράλληλα με το γράψιμο, ασχολήθηκε με την κριτική Γαλλικής Τέχνης του 19ου αιώνα και με τη μελέτη της Τέχνης της Ιταλικής Αναγέννησης, για την οποία έγραψε το ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση Roma Città dell’Eterna Femminilità. Τα ταξιδιωτικά βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά. Ταξιδιωτικά άρθρα της δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Icons Traveller’s. Ζει μεταξύ Ρώμης και Αθήνας.
Ιστοσελίδα: www.barbaraathanassiadis.it

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου στο Youtube