Βράβευση της Rima Das για την ταινία της “Village Rockstars” στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Village-Rockstars-by-Rima-Das


koniordou-dasΗ Ασαμέζα σκηνοθέτης Rima Das κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ταινίας Μεγάλου Μήκους για την ταινία της «Village Rockstars» στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Η πρωταγωνίστρια της 87λεπτης ταινίας, η 10χρονη ανιψιά της, η Bhanita Das κέρδισε επίσης το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Κοριτσιού σε ταινία Μεγάλου Μήκους. «Η φυσική παρουσία της μικρής Bhanita Das και η σχέση της με το απέραντο υγρό τοπίο συνθέτουν μια αρμονία που αγκαλιάζει την εσωτερική δύναμή της, καθώς και των υπόλοιπων κατοίκων αυτού του αδικημένου τόπου».

Η επιτροπή απονομής των βραβείων του Φεστιβάλ επαίνεσε τη σκηνοθεσία αυτής της ταινίας για την έξοχη απεικόνιση των ακραίων δυσκολιών ενός μαγικού κόσμου. Η ταινία της Rima Das σχολιάστηκε ως ένα εξαιρετικό δείγμα του μαγικού ρεαλισμού της μεγάλης ινδικής σχολής που εστιάζεται στον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα των πλέον αδικημένων μελών της κοινωνίας.

Το «Rockstars Village» είναι η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους της Rima Das, γραμμένη, σκηνοθετημένη και παραγμένη από την ίδια. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Chhaygaon στη Βορειοανατολική Πολιτεία του Assam, απ” όπου κατάγεται η σκηνοθέτης, και περιγράφει τη ζωή ενός νεαρού κοριτσιού που ονομάζεται Dhunu. Η Dhunu έχει έναν επαναστατικό και φιλόδοξο χαρακτήρα και θέλει να ξεκινήσει κάποια μέρα το δικό της ροκ συγκρότημα. Ωστόσο, θα πρέπει να καταπολεμήσει τα στερεότυπα των φύλων, τη φτώχεια και άλλες αντίξοες συνθήκες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους  είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και έχει ως κύριο στόχο την προώθηση και ανάπτυξη του κινηματογράφου για παιδιά και νέους καθώς και την εξέλιξη του κινηματογράφου ως εκπαιδευτικού εργαλείου και μέσου επικοινωνίας. Το 20ο  Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2017.


Δείτε το τρέιλερ της ταινίας