Ελληνο-Μπαγκλαντεσιανή συνεργασία για το βίντεο-τραγούδι της μητρικής γλώσσας

imld


Ένα βίντεο-τραγούδι αφιερωμένο στη Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 16 Φεβρουαρίου 2018 στη Μουσική Σχολή του Ίλιον. Οι στίχοι του τραγουδιού που φέρει τον τίτλο «Είναι η Ημέρα της Γλώσσας της Μητέρας» γράφτηκαν από τον Μπαγκλαντεσιανό συγγραφέα και ποιητή  Sujan Debnath που υπηρετεί ως Πρώτος Γραμματέας & HOC στην Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα. Η σύνθεση της μουσικής έγινε  από τον Έλληνα μουσικό Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος παίζει κιθάρα και τραγουδά μαζί με τη τραγουδίστρια του Μπαγκλαντές Nibedita Nath.

Στο βίντεο συμμετέχουν μαθητές από τη Μουσική Σχολή του Ίλιον και μέλη της κοινότητας του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, καθώς και από άλλες χώρες όπως την Αυστραλία, την Κίνα, τη Βραζιλία, την Αιθιοπία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Εσθονία, τις Κάτω Χώρες και το Μπαγκλαντές.

motherlanguageday

Το τραγούδι είναι ένα αφιέρωμα στους μάρτυρες του Κινήματος για τη Γλώσσα του 1952 στο Μπαγκλαντές και αναμένεται να γίνει βάιραλ στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης κατά τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας στις 21 Φεβρουαρίου.


Βίντεο-τραγούδι, «Είναι η Ημέρα της  Γλώσσας της Μητέρας»