Έκθεση φωτογραφίας της Μαρίβα Ζαχάρωφ για τη σκληρή πραγματικότητα του Μπαγκλαντές

zaharof-bangladesh


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΕΦΑ, Ψυχικό

Διάρκεια: 1η Φεβρουαρίου έως 6 Απριλίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10-18 / Τετάρτη 13-20


Η Δημοτική Πινακοθήκη ΛΕΦΑ στο Ψυχικό εκθέτει τις φωτογραφίες της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Μαρίβα Ζαχάρωφ, που κατέγραψε με τον φωτογραφικό της φακό κατά τη διάρκεια του τρίμηνου ταξιδιού της στο Μπανγλαντές στις αρχές του 2017.

Η έκθεση φωτογραφίας που φέρει τον τίτλο «Το Δέντρο και το Ποτάμι» χωρίζεται σε τέσσερις υποενότητες ανάλογα με τις θεματικές: παιδική εργασία, περιβαλλοντική μόλυνση, το νερό και την εκπαίδευση και το δικαίωμα στη μόρφωση.

Οι φωτογραφίες είναι έγχρωμες, δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία που να αλλοιώνει το χαρακτήρα τους ενώ παρουσιάζονται σαν συμμετρικές και ασύμμετρες εγκαταστάσεις στο χώρο με αφορμή το έργο του Piet Mondrian και την αναφορά του στη θεοσοφία. Το Δέντρο και το Ποτάμι είναι τα δυο κύρια υπερβατικά σύμβολα γύρω από τα οποία δημιουργήθηκε αυτή η δουλειά προκειμένου να τονίσει την αλήθεια, να αφυπνίσει, να ταρακουνήσει και να οδηγήσει το κοινό σε ενσυνείδητη δράση γύρω από οικουμενικά και πανανθρώπινα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και εξέλιξης του ανθρώπου από την παιδική του ηλικία. 


Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α.)

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος

Ξεναγήσεις για ενήλικες καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, κάθε Τετάρτη από τις 21/02/2018 έως τις 4/04/2018, 18:00 – 20:00

Εργαστήρια δημιουργικής γραφής θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28/02/2018 , 14/03/2018, 4/04/2018. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους ένα τετράδιο και ένα στυλό. Τις ξεναγήσεις και τα εργαστήρια αυτά θα τα πραγματοποιήσει η εικαστικός Μαρίβα Ζαχάρωφ και είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επίσης τις πρωινές ώρες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά είναι δωρεάν και ανοιχτά για όλα τα σχολεία και τα έχει αναλάβει η κα. Γερολυμάτου.

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την Πινακοθήκη ΛΕΦΑ για να δηλώσετε συμμετοχή.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΕΦΑ, ΚΟΚΚΩΝΗ 15, 154 52 ΨΥΧΙΚΟ  / Τηλ. 210-6717097


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ:

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ_Μάρτιος 2018
«Αγάπη για τη ζωή στο Μπαγκλαντές» της Μαρίβας Ζαχάρωφ

Τετράδια Εικαστικής Ψυχοθεραπείας – Τεύχος 2ο_ Σεπτέμβριος 2017
«Η Δύση μαθαίνει από την Ανατολή» της Μαρίβας Ζαχάρωφ

Εικαστική Παιδεία – Ένωση Εικαστικών Εκπαιδευτικών – Τεύχος 33 – 2017
«Η χαρά της δημιουργίας με τα παιδιά του Μπαγκλαντές» της Μαρίβας Ζαχάρωφ, σελ. 92-94 

The Artiscape magazine:
An art workshop in Paril Nowada – Mariva Zacharof. By Fiona Doyle – July 9, 2017

Art22.gr12/04/2017: Μαρίβα Ζαχάρωφ: Η χαρά της δημιουργίας με τα παιδιά του Μπαγκλαντές. Αποστολή τέχνης