Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Νέο Δελχί – 2018

Greek-independence-day-2018

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Νέο Δελχί κ. Πάνος Καλογερόπουλος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γεωργίας κ.  Gajendra Singh Shekhawat κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εθνικής επετείου στο Νέο Δελχί


Με την ευκαιρία του εορτασμού της 147ης εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Νέο Δελχί  κ. Πάνος Καλογερόπουλος παρέθεσε επίσημη δεξίωση την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στον προαύλιο χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Νέο Δελχί. Την Ινδική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας κ. Gajendra Singh Shekhawat που μίλησε για τις καλές διμερείς σχέσεις που συνδέουν τις δύο ιστορικές χώρες και κοιτίδες της δημοκρατίας και του πολιτισμού από αρχαιοτάτων χρόνων. Στη δεξίωση συμμετείχαν κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, πρέσβεις, εξέχουσες  προσωπικότητες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς  και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και φίλοι της Ελλάδας.

Greek-independence-day-2018-2


Την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου, εορτάζεται η έναρξης του επιτυχούς αγώνα της χώρας για  ανεξαρτησία, γνωστός και ως  Ελληνική Επανάσταση, που διεξήγαγαν οι Έλληνες μεταξύ του 1821 και 1832 κατά των Οθωμανών Τούρκων. Η εθνική εορτή εορτάζεται με μεγάλες παρελάσεις, πατριωτικές ομιλίες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στις ελληνικές αντιπροσωπίες και κοινότητες του εξωτερικού.

Greek-independence-day-2018-3