ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΙΜΑΛΑΪΑ 2018: Ένα Ταξίδι στην Ομορφιά και τη Γνώση


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, η Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης διοργανώνει ένα πολιτιστικό ταξίδι στην ιερή πόλη του Μπεναρές και στους πρόποδες και τις κορυφές των Ιμαλαΐων της Πολιτείας του Ούτταρα-Καντ. Στους κυριότερους σταθμούς του ταξιδιού περιλαμβάνονται το Σάρναθ, όπου έδωσε την πρώτη διδασκαλία του ο Βούδας, το Ρισικές, η παγκόσμια πρωτεύουσα της γιόγκα, και οι τέσσερεις ιεροί ναοί (Char Dham) στις πηγές των ποταμών Γάγγη και Γιαμούνα, το Κένταρναθ και το Μπάντριναθ στις κορυφές των Ιμαλαΐων, που αποτελούν ορισμένους από τους πλέον ισχυρούς πνευματικούς τόπους προσκύνησης για εκατομμύρια Ινδουιστές και πόλους έλξης χιλιάδων προσκυνητών.


map-india-cities


Ημερομηνία: Μέσα Αυγούστου  – Αρχές Σεπτεμβρίου 2018

Διάρκεια ταξιδιού: 12 ή 20 ημέρες (18 ημέρες στην Ινδία συν 2 μέρες διεθνές ταξίδι)

Το ταξίδι διαιρείται σε δύο μέρη ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή αυτών που  έχουν περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή τους.


Το Πρόγραμμα του Ταξιδιού έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση. Γράψτε τις προτάσεις σας και παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας για ανανεώσεις μέχρι την τελική του διαμόρφωση.

Καλυπτόμενοι προορισμοί: Delhi – Varanasi – Sarnath –  Dehradun – Rishikesh- Haridwar  – Mussurie – Yamunotri (3.293 μ) – Uttarkashi –  Gangotri (3.100 μ) – Gaumukh (4.023 μ) – Kedarnath (3.583 μ) – Joshimath – Badrinath (3.100 μ) – Valley of Flowers – Rudraprayag – Deoprayag – Rishikesh – Delhi.

chardham-yatra-route-map3


Προυποθέσεις συμμετοχής:

1. Πολύ καλή φυσική κατάσταση
2. Ιατρική εξέταση Ρωτήστε τον γιατρό σας αν μπορείτε να ανεβείτε σε μεγάλο υψόμετρο (έως 3.600 μέτρα, 4.023 μ. προαιρετικό τρέκινγκ στις πηγές του Γάγγη).
3. Ρουχισμός: Κατάλληλος για πεζοπορία και διαβίωση σε μεγάλο υψόμετρο.
4. Λιτή διαβίωση, στοιχειώδης γνώση και κατανόηση του ινδικού πολιτισμού.
5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι μέλη της ΕΛΙΝΕΠΑ. Αν δεν είστε μέλος κατεβάστε την αίτηση εγγραφής ΕΔΩ

Κόστος: Το ακριβές κόστος θα προσαρμοστεί σύμφωνα με τις τιμές μεταφοράς, ξενοδοχείων και υπηρεσιών που θα αντιμετωπίσουμε (συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς αεροπορικού εισιτηρίου). Με βάση δίκλινα δωμάτια με επιπλέον χρέωση για μονόκλινα δωμάτια και προαιρετικό δείπνο σε ξενοδοχεία.


Για εγγραφές και εισηγήσεις στη διαμόρφωση του ταξιδιού, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 6977874652 ή στείλτε μέιλ στο indohellenic@gmail.com

Mέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20.


Δείτε το ντοκιμαντέρ για το Βαρανάσι (με αγγλικούς υπότιτλους)


Δείτε το Βίντεο για το Char Dham Yatra